خلاصه کتاب: آموزه‌ های آواگونه برای والدین – بخش دوم

folder_openمعرفی کتاب آبرنگ
visibility261 بازدید
comment74 دیدگاه
خلاصه کتاب: آموزه‌ های آواگونه برای والدین

خلاصه کتاب: آموزه‌ های آواگونه برای والدین – بخش دوم – کتابی است که به والدین نشان می‌دهد که تغییر لحن صدا چطور می‌تواند رابطه پدر و مادر با فرزندشان را کاملاً دگرگون کند.

برای مطالعه بخش اول خلاصه کتاب کلیک کنید.

چگونه با بچه های کوچک صحبت کنیم

تماشای کودکانی که یاد می گیرند با آن لحن شیرین کودکانه صحبت کنند که گاهی اوقات برداشت های خود را با آن بیان می کنند لذت خاصی دارد. همانطور که کودک نوپا یاد می گیرد چگونه جملات را از شما و اطرافیانش تلفظ کند، شما را می خنداند.

اما با افزایش سن، والدین تمایل بیشتری به صحبت با فرزندان خود دارند. اما این رابطه گاهی به اشتباه شکل می گیرد.
مشکل این است که وقتی بزرگتر می شوید، لحن والدین اغلب تغییر می کند و بوی تصحیح و تصحیح یا آموزش درست از غلط از طریق هشدار می دهد. سعی کنید این میل را تا حد امکان کاهش دهید.

در این سن کودک شما یاد می گیرد که چگونه با دیگران ارتباط برقرار کند. اگر مدام به او گوشزد کنید که این کار را بکند و آن کار را انجام ندهد، به احتمال زیاد از شما اطاعت نمی کند و وقتی بزرگ شد به حرف شما گوش نمی دهد.

اگر واقعاً انتظار رفتار خاصی از فرزندتان دارید، آن درخواست را مستقیم و مختصر به گونه ای مطرح کنید که می دانید بیشترین تأثیر را روی او خواهد داشت. به عنوان مثال، به جای اینکه با لحنی متعجب و عصبانی بگویید: “آیا واقعاً می خواهید در آشپزخانه بازی کنید؟”

در گفتگوها بهتر است وانمود کنید که محققی هستید که در حال مطالعه آداب و رسوم یک فرهنگ خارجی هستید. به آنچه به فرزندتان می گویید گوش دهید. با تکرار آن، اهمیت آنچه او گفته است را تصدیق کنید و سپس سؤالات بعدی را به گونه ای بپرسید که توجه او را بیشتر جلب کند. به عنوان مثال، می توانید بگویید: “پس مربی به شما اجازه می دهد بازی مورد علاقه خود را انتخاب کنید؟” چه بازی را انتخاب کردید؟ میشه به من یاد بدی با هم بازی کنیم؟”

در مورد آنچه در ذهن اوست کنجکاو باشید و برای آنچه می گوید اشتیاق نشان دهید. به عنوان مثال، اگر کاردستی ساخته است، فقط بگویید “عالی!” راضی نشوید که او توضیح دهد موضوع چیست. به عنوان مثال، می توانید بپرسید: “آیا واقعاً این را خودتان کشیده اید؟” آفرین پسرم، میشه برای من توضیح بدی که اون نقطه رنگی تو نقاشیت چیه؟ و وقتی برای شما توضیح می دهد، بگویید: «شما واقعا دنیا را زیبا و جالب می بینید. واقعاً جالب است که این مکان برای شما یک هواپیما بود. این صحنه را کجا دیدی؟

اینها نمونه هایی از نشان دادن کنجکاوی و ایجاد رابطه با کودک است. وقتی با او این گونه صحبت می کنید، نشان می دهید که برای نظر او ارزش قائل هستید و به آن احترام می گذارید. از او بخواهید در مورد زندگی روزمره اش تصمیم بگیرد. برای مثال می توانید با انتخاب لباس شروع کنید. اگر قرار است با او درباره «خوب و بد» صحبت کنید، باید مراقب باشید. تنها زمانی نظر او را در مورد تصمیمش بپرسید که بتوانید پاسخ ها و انتقاداتش را بشنوید. به عنوان مثال، اگر مادرتان در حال ملاقات است، از او بپرسید: “وقتی آمد برای او چه بپزیم؟”

رفتار والدین و دیگران در 5 سال اول زندگی نوزاد به شدت بر شکل گیری شخصیت و ویژگی های رفتاری او تأثیر می گذارد. به گفته نویسنده کتاب وندی موگل، این رفتارها که شامل احترام، صبر، نشان دادن اشتیاق و علاقه واقعی است، سپرده‌های سود بلندمدت در «بانک خوب» کودک است. زیرا در آینده نزدیک به این رفتار به بهترین شکل ممکن پاسخ خواهید داد.

همانطور که هر چه بیشتر در بانک سپرده گذاری کنید، سود بیشتری خواهید داشت، سپرده گذاری در بانک شانس کودک نیز با سود فوق العاده ای همراه است که منجر به ارتباط بسیار سازنده با او در آینده می شود. مثلاً وقتی از او می خواهید کاری انجام دهد، بالاترین سطح همکاری را با او خواهید دید.

اگر باید به موضوعی نه بگویید، ابتدا اطلاعات لازم را برای تصمیم خود ارائه دهید. همدل باشید و بگویید: «می‌دانم که می‌خواهی امشب با دوست پسرت بمانی، اما فردا صبح وقت تمرین فوتبال مورد علاقه‌ات است؟» خوب استراحت کن عزیزم بهتر است آخر هفته را با دوست خود بگذرانید. اگر از من بپرسید، بهتر است بگویم نه. می دانم سخت است که با دوستت خداحافظی کنی و جایی را که دوست داری ترک کنی، اما چه چیزی را دوست داری؟ آیا باید پیش دوست خود بمانید و تمرین فردا را رها کنید یا در عوض فردا به تمرین بروید و آخر هفته را با دوست خود بگذرانید و با او بمانید؟”

وقتی با یک کودک به این شکل صحبت می کنید، چندین کار مختلف را با هم انجام داده اید. شما به زبان او با او صحبت کرده اید، به او احترام گذاشته اید، به او حق انتخاب داده اید، به عنوان پدر و مادر خوب صحبت کرده اید و صحبت کرده اید. مثلاً اگر در پاسخ به اعتراض شما نه گفت، می توانید صحبت خود را کمی جدی تر بگیرید و بگویید: “عزیزم، تو شرایط را می دانی، بهتر است به خانه بروی و آخر هفته را با دوست پسرت بگذرانی!”

توجه داشته باشید که باید با توجه به سطح درک کودک با او صحبت کنید. از طریق چنین صحبت هایی متوجه می شوید که در ذهن او چه می گذرد و به تدریج یاد می گیرید که چگونه به او پاسخ منطقی بدهید. این رویکردی است که به شما کمک می‌کند بفهمید چرا گاهی اوقات نحوه صحبت شما با دختران و پسران باید متفاوت باشد. موضوعی که در کتاب لایت بعدی به آن خواهیم پرداخت.

تفاوت صحبت کردن با دختر و پسر

همه دانشمندان و محققین بر این عقیده اند که گفتار و تربیت فرزندان دختر و پسر تفاوت اساسی با یکدیگر دارند. این بدان معنا نیست که شما باید محدودیت های خاصی را برای دخترتان اعمال کنید یا اینکه پسرتان را به دلیل پسر بودن، مثلاً با خشونت، متفاوت تربیت کنید. تنها موضوعی که در کتاب «آواشناسی برای والدین» مطرح شده، بحث شیوه های سازنده و اصولی صحبت با کودکان است.

طبیعتاً مهارت های زبانی و سبک های ارتباطی دختران و پسران به طور متفاوتی رشد و توسعه می یابد. به عنوان مثال، چیزی که برای پسر 5 ساله شما مفید است، ممکن است برای خواهر بزرگتر هم سن او مفید نباشد.

دختران در سنین پایین‌تر بیشتر و بهتر صحبت می‌کنند و راحت‌تر با احساسات دیگران ارتباط برقرار می‌کنند. پسر شما می‌تواند بی‌وقفه در مورد دایناسورها صحبت کند بدون اینکه به چشم شما نگاه کند، اما دختر شما به اندازه‌ای باهوش است که حتی در 3 یا 4 سالگی، اگر حالت صورت شما تغییر کند، به سرعت متوجه می‌شود: «مامان، چیزی شده؟ ” او می پرسد.

جالب است بدانید بر اساس مطالعات و مطالعات انجام شده، نوجوانان و پسران جوان شنونده بدتری نسبت به دختران هستند. احتمالاً به معنای واقعی کلمه تفاوت را احساس کردید. برای مثال، ممکن است مجبور شوید بارها و بارها با پسرتان تماس بگیرید تا شام بخورید، اما دخترتان با توجه به اینکه خسته هستید، از قبل کنار شما ایستاده است تا سفره شام ​​را بچینید.

اما این تفاوت دلیلی برای تمایز بین فرزندانتان نیست. اگر چندین بار به پسرتان زنگ بزنید و او برای چیزی حاضر نشد، شاید واقعاً صدای شما را نشنیده است.

هرگز از در موضع گیری برای صحبت با کودکان و نوجوانان وارد نشوید. زیرا همین ورودی میانبری برای بحث های طاقت فرسا، طولانی و بی پایان است که در آن حتی فرزندتان به شما گوش نمی دهد.

اگر می‌خواهید بچه‌ها به شما گوش دهند، از صدای بلندتر استفاده کنید. صدای شما باید محکم، مهربان و آرام باشد. در صورت لزوم، از تاکتیک “چشم در برابر چشم” استفاده کنید. یعنی زانو بزنید و تا قد او پایین بیایید، دستتان را روی شانه او بگذارید و واضح و رو در رو با او صحبت کنید.

نکته دیگری در مورد دختران باید ذکر شود. دختران از حدود 4 سالگی می توانند مانند بزرگسالان صحبت کنند. توجه داشته باشید که «بلوغ کلامی» با «بلوغ عاطفی» متفاوت است و آنها را اشتباه نگیرید. بنابراین وقتی کودک 5 ساله پرحرف شما عصبانی می شود، دلیلش این نیست که او با رفتارهای “کودکانه” شما را تحت تاثیر قرار می دهد. او فقط یک بچه است که حرف می زند و چیز زیادی از تأثیر صدای شیرین خود بر دیگران نمی داند، اما می تواند احساسات شما را به راحتی و به سرعت درک کند.

همچنین یک جنبه تاریک برای یادگیری سریعتر مهارت های ارتباطی دختر شما وجود دارد. او احتمالاً در «دور زدن» شما نسبت به برادرش کمی ماهرتر خواهد بود. این باعث می شود که او مکالمات هوشمندانه ای داشته باشد و شرایط یک بحث را با ما خیلی سریعتر قضاوت کند.

برای حل مشکل صحبت کردن با دختران، می توانید کاملاً باز، مستقیم و صادق باشید. از پرسیدن سؤالات منفعلانه-پرخاشگرانه مانند «آیا واقعاً می‌خواهید این لباس‌ها را در مدرسه بپوشید خودداری کنید؟» در عوض مستقیماً به او بگویید: “عزیزم، به این دلایل لباس شما برای مدرسه مناسب نیست، اما اگر می خواهید، می توانید امروز آنها را بپوشید و خودتان ببینید!”

با این گونه صحبت کردن، مستقیماً به او گفته اید که چه فکر می کنید، به او احترام گذاشته اید و به او حق انتخاب داده اید و در نهایت گفتگوی سازنده داشته اید.

هم دختر و هم پسر نیاز به فضای مناسب و مناسبی برای صحبت آزادانه و بیان نیازها و خواسته های خود دارند. آنها باید بتوانند احساس خود را در این محیط بیان کنند و به دلایلی مانند خجالت یا دلایل دیگر چیزی را در درون خود سرکوب نکنند. مراقب باشید فضای خانه شبیه زندان نباشد.

بگذارید آنها برای راحتی و آزادی خود وقت داشته باشند. به پسرتان اجازه دهید چند ساعت بعد از مدرسه پیاده روی کند یا بعد از اتمام مدرسه با دوستانش وقت بگذارد. حتی می توانید برای پسرتان اگر به کارهای یدی و فنی علاقه دارد یک کارگاه کوچک در گوشه خانه درست کنید.

همین کار را برای دختران انجام دهید. هرگز آنها را به خاطر جنسیتشان محدود یا تبعیض نکنید.

به او اجازه دهید غذایی که دوست دارد بخورد، لباسی که می خواهد بپوشد یا کتابی که می خواهد بخواند را انتخاب کند. تا زمانی که هیچ چیز فرزند شما را در معرض خطر قرار ندهد، می توانید به دنیای بیرون اعتماد کنید.

بچه ها تشنه اکتشاف هستند، اجازه دهید این کار را انجام دهند. بخشی از تربیت آنها به محیط بیرون از خانه و اطرافیانشان مانند دوستانشان مربوط می شود. کودک می تواند از طریق آزمون و خطا چیزهای جدیدی بیاموزد و رفتار خود را بر اساس آن تغییر دهد. اجازه دادن به او برای انتخاب لباس، غذا یا سرگرمی و بیشتر، نه تنها استعداد فرزندتان را پرورش می دهد، بلکه زمینه را برای برقراری ارتباط بهتر در حین گفتگوهای جدی فراهم می کند.

یک قانون طلایی برای صحبت با کودکان در مورد مسائل حساس

شاید بارها با این سوال که بچه ها از کجا می آیند؟ کودک و کودک رو به رو باشید. در این موقعیت، اولین واکنش احتمالاً مکث و سرعت دادن به آنچه می خواهید به او بگویید است. افسانه هایی مانند “لک لک ها بچه ها را حمل می کنند” یا “فرشته ای تو را به من داد” در درک کودک نمی گنجد و بعداً این تصورات می تواند باعث ایجاد مشکل شود.

در بیشتر موارد، والدین در پاسخ به سوالات کودکان در مورد موضوعات حساس تری مانند “سکس”، “خشونت”، “مرگ”، “جنگ” و غیره سردرگم می شوند. اکثر والدین در پاسخ به این سوالات سردرگم هستند و سعی می کنند با گفتن یک افسانه یا داستان تکراری و یا اجتناب و پاسخ ندادن ذهن کودک را از این مشکلات دور نگه دارند. اما بچه ها کنجکاوتر از آن چیزی هستند که شما فکر می کنید.
برای پاسخ به سوالات سخت و حساس ابتدا باید بدانید که لازم نیست در پاسخ به سوال کودک همه چیز را به وضوح برای او توضیح دهید. به خاطر داشته باشید که شما همیشه با این سوالات روبرو خواهید شد، نه فقط در مورد اینکه بچه ها از کجا آمده اند. وقتی کودک بزرگ شد، می توانید با توجه به درک و سن او، مکالمه را کامل کنید تا زمانی که در مدرسه به طور کامل آموزش ببیند و در این مورد با شما صحبت کند.

برای آسان‌تر کردن کار، به یاد داشته باشید که به آنچه فرزندتان می‌پرسد توجه کنید و واقعاً گوش دهید. سپس به او پاسخی صادقانه، مشخص و مستقیم بدهید. در این صورت مراقب باشید دختران زودتر از پسران به بلوغ برسند. بنابراین پاسخی که به پسر 5 ساله خود در مورد «بچه دار شدن» می دهید، اصلاً دختر 11 ساله شما را قانع نمی کند. اگر جواب سوالش را از شما نگیرد احتمالا خودش برای یافتن جواب اقدام می کند که می تواند عواقب جبران ناپذیری داشته باشد.

در هر صورت برای پاسخ به سوالات کودکان از اصطلاحات واقعی استفاده کنید. صحبت در مورد افسانه لک لک فقط بچه ها را گیج می کند.

به غیر از روابط جنسی، مسائل دیگری کنجکاوی کودک را برمی انگیزد. به عنوان مثال، اگر مادر شما فوت کرده باشد و شما غمگین باشید، دختر کوچک شما می پرسد: “مرگ یعنی چه؟”

صحبت از مرگ موضوع بسیار پیچیده تری است. به خصوص اگر مجبور باشید مرگ یکی از اعضای خانواده را برای فرزندتان توضیح دهید. شاید شما به طور غریزی نمی خواهید به او بگویید چه اتفاقی افتاده است. چون می ترسد صدمه ببیند و «آسیب روحی» بگیرد. اما اگر به او نگویید چه اتفاقی افتاده است، او از قدرت تخیل خود برای پر کردن جای خالی فردی که خانواده را ترک کرده است استفاده می کند. پس با فرزندتان کاملا صادق باشید. به او اطمینان دهید که سایر اعضای خانواده سالم هستند و مایلید با او صحبت کنید و به او کمک کنید. با این کار ترس کودک را مهار می کنید.

اما در مورد مسائل مالی یا پولی چه باید کرد؟ به عنوان مثال، اگر به دلیل شرایط نتوانید چیزی برای فرزندتان تهیه کنید، احتمالاً از شما خواهد پرسید که چرا نمی توانید؟ یا چرا خانه دوستش از شما بزرگتر است؟

سعی کنید از بودجه خانواده، درآمد و کارتان در مورد این مسائل صحبت کنید. می‌توانید بگویید: «عزیزم، وقتی کار می‌کنی، حقوق می‌گیری. با این پول ما هزینه خانه، اسباب بازی، غذا، لباس و چیزهای دیگر را پرداخت می کنیم. بودجه هر خانواده متفاوت است. همانطور که پدر دوستت مدیر شرکت است، درآمد بیشتری دارد و می تواند خانه بزرگتری بخرد، من و پدرت هم معلم هستیم و بسته به درآمدمان می توانیم خانه ای را که الان در آن زندگی می کنیم، بخریم.»

و وقتی فرزند شما چیزی را می خواهد که شما توانایی خرید آن را ندارید، می توانید به او بگویید: «عزیزم، من در حال حاضر بودجه ای برای خرید آن کالا ندارم. ما می توانیم با هم پول پس انداز کنیم و در ماه آینده چیزی که دوست دارید بخریم.”

شاید در آن لحظه فرزندتان به سخنان شما واکنش ناخوشایندی نشان دهد، اما با گذشت زمان و با درخواست کمک شما، وضعیت را درک می کند و به حرف شما گوش می دهد.

کتاب های زیادی در این زمینه وجود دارد که می تواند به کودکان در برخورد با موضوعات حساس و دشوار کمک کند. اگر فکر می‌کنید فرزندتان از پرسیدن سؤالات خاص خجالتی است یا در مورد چیزی سؤال نمی‌پرسد، باید وارد عمل شوید و او را تشویق کنید که سؤال کند. بازی «سوال بنویس و جواب بیاب» می تواند در این زمینه به شما کمک زیادی کند.

اگر پاسخ دادن به سوال کودک خیلی سخت است، از صحبت کردن خودداری کنید. بگویید: “من سوال شما را درک می کنم. آیا به من فرصت می دهید تا پاسخ را پیدا کنم و فردا در مورد آن صحبت کنیم؟» اگر به راهنمایی بیشتری نیاز دارید، کمک گرفتن از یک مشاور خانواده در این زمینه می تواند بسیار مؤثر باشد.

برای مطالعه بخش سوم خلاصه کتاب کلیک کنید.

همچنین بخوانید

74 دیدگاه. پیغام بگذارید

  • نیکان سرافراز
    5 آذر 1403 06:20

    از شما بابت تولید این محتوا قدردانی می‌کنم. نکته جالبی که توجه من را جلب کرد، تمرکز بر جزئیاتی بود که معمولاً نادیده گرفته می‌شوند.

    پاسخ
  • مریم صفری
    5 آذر 1403 06:20

    این نوشته نشان داد که چطور می‌توان با تغییر نگرش، از زندگی بهتر لذت برد.

    پاسخ
  • نگین خانی
    5 آذر 1403 06:20

    چیزی که از این محتوا آموختم این است که هرگز برای کشف توانایی‌های جدید دیر نیست.

    پاسخ
  • ماهان مهرانی
    5 آذر 1403 06:20

    محتوای ارائه‌شده برای من مثل یک نقشه راه بود تا مسیر آینده‌ام را بهتر برنامه‌ریزی کنم.

    پاسخ
  • امین سلیمی
    5 آذر 1403 06:20

    اطلاعاتی که ارائه شده بود، بسیار حرفه‌ای و کاربردی بودند و حس کردم به خوبی نیازهای من را پاسخ می‌دهند.

    پاسخ
  • بهنام باقری
    5 آذر 1403 06:20

    این نوشته باعث شد به گذشته‌ام نگاهی متفاوت‌تر داشته باشم و از تصمیماتی که گرفته بودم، درس‌های ارزشمندی بگیرم. توضیحات شما در مورد این که استعدادها همیشه به صورت یکسان ظاهر نمی‌شوند و ممکن است در موقعیت‌های مختلف تغییر کنند، برای من بسیار آموزنده بود. حالا متوجه شده‌ام که باید انعطاف بیشتری در زندگی‌ام داشته باشم و از تغییرات به نفع خودم استفاده کنم. این محتوا برای من بسیار ارزشمند و کاربردی بود و مطمئناً بارها به آن رجوع خواهم کرد.

    پاسخ
  • مهلقا زارع
    5 آذر 1403 06:20

    احساس می‌کنم حالا بهتر می‌توانم از توانایی‌هایم برای رسیدن به اهدافم استفاده کنم.

    پاسخ
  • سامی صوفی
    5 آذر 1403 06:20

    چیزی که من را شگفت‌زده کرد، استفاده از مثال‌های واقعی و ملموس در توضیح مفاهیم بود.

    پاسخ
  • یونا صداقت
    5 آذر 1403 06:20

    واقعاً از اینکه این مطالب رو به اشتراک گذاشتید، قدردانی می‌کنم. دیدگاه جدیدی نسبت به شناخت توانایی‌های خودم پیدا کردم و حتی روش‌هایی برای کشف استعدادهای اطرافیانم یاد گرفتم. زبان روان و مثال‌های کاربردی این نوشته باعث شد حس کنم در یک کارگاه آموزشی واقعی شرکت کرده‌ام.

    پاسخ
  • شبنم فاضل‌نیا
    5 آذر 1403 06:20

    اطلاعات ارائه‌شده بسیار کاربردی و دقیق بودند و به من کمک کردند که بهتر مسیرم را پیدا کنم.

    پاسخ
  • آزیتا امینی
    5 آذر 1403 06:20

    اطلاعات ارائه‌شده در این محتوا بسیار ارزشمند بودند و برای من دیدگاه جدیدی ایجاد کردند.

    پاسخ
  • مهدی صالح‌پور
    5 آذر 1403 06:20

    محتوای شما برای من بسیار الهام‌بخش بود. از زمانی که این نوشته را خواندم، تصمیم گرفته‌ام بیشتر روی رشد فردی‌ام تمرکز کنم.

    پاسخ
  • نگین بهمنی
    5 آذر 1403 06:20

    یکی از بهترین ویژگی‌های این محتوا این است که همه‌چیز با زبانی ساده و قابل فهم نوشته شده، اما در عین حال عمق و دقت علمی خود را حفظ کرده است. من مدت‌ها دنبال چنین منبعی بودم تا بتوانم روش‌های علمی شناخت توانایی‌های فردی را یاد بگیرم.

    پاسخ
  • دنیا گنجی
    5 آذر 1403 06:20

    هیچ‌وقت فکر نمی‌کردم موضوعی مثل استعدادیابی بتواند این‌قدر برایم جذاب باشد. اطلاعات ارائه‌شده، حتی در زندگی روزمره هم کاملاً قابل استفاده هستند.

    پاسخ
  • نگین رفیعی
    5 آذر 1403 06:20

    این مطلب به من کمک کرد تا با دیدی متفاوت به گذشته و انتخاب‌هایم نگاه کنم. حالا متوجه شده‌ام که چقدر در تصمیم‌گیری‌هایم به شناخت بهتر از خودم نیاز داشتم. کار شما واقعاً ارزشمند است.

    پاسخ
  • شروین هادیان
    5 آذر 1403 06:20

    اطلاعات ارائه‌شده در این مطلب، بسیار دقیق و به‌روز بودند. حس کردم تیم شما با دقت زیادی این محتوا را تهیه کرده است.

    پاسخ
  • ستایش ایرانی
    5 آذر 1403 06:20

    خواندن این محتوا برای من به‌نوعی باز کردن درهای جدیدی بود. همیشه به دنبال راهی برای درک بهتر خودم و توانایی‌هایم بودم، اما اطلاعاتی که از منابع مختلف پیدا می‌کردم یا بسیار پیچیده بودند یا خیلی کلی و غیرعملی. اما در این نوشته همه‌چیز با زبانی ساده و در عین حال حرفه‌ای توضیح داده شده بود. مهم‌تر از همه، راهکارهایی که ارائه دادید، بسیار ملموس و قابل اجرا هستند و همین موضوع باعث شد که با اعتماد بیشتری به خواندن ادامه بدهم.

    پاسخ
  • پونه همایون
    5 آذر 1403 06:20

    از لحظه‌ای که این مطلب را خواندم، انگیزه‌ای در من ایجاد شد که کارهایی که همیشه به تأخیر می‌انداختم را شروع کنم. توضیحات شما دقیقاً همان چیزی بود که به آن نیاز داشتم.

    پاسخ
  • نسترن خضری
    5 آذر 1403 06:20

    یکی از بخش‌های این مطلب که برای من خیلی الهام‌بخش بود، توضیحات مربوط به ارتباط بین علاقه و استعداد بود. همیشه فکر می‌کردم اگر در کاری علاقه نداشته باشم، به این معنی است که استعدادش را هم ندارم. اما با خواندن این بخش متوجه شدم که گاهی علاقه می‌تواند از تلاش و تجربه به وجود بیاید و نباید به‌سرعت در مورد توانایی‌هایم قضاوت کنم. این دیدگاه به من کمک کرد تا به برخی از کارهایی که قبلاً از آن‌ها صرف‌نظر کرده بودم، دوباره فکر کنم و حتی برنامه‌ریزی جدیدی برایشان داشته باشم.

    پاسخ
  • ناهید بشری
    5 آذر 1403 06:20

    از وقتی این نوشته را خواندم، تصمیم گرفتم بیشتر روی نقاط قوت خودم کار کنم.

    پاسخ
  • امین سیروس‌نژاد
    5 آذر 1403 06:20

    این محتوا مثل یک چراغ روشن برای من بود که مسیر تاریک و نامشخصی را که مدت‌ها در آن قدم می‌زدم، روشن کرد. همیشه فکر می‌کردم توانایی‌هایم محدود هستند و نمی‌توانم به چیزهای جدیدی که آرزو داشتم، برسم. اما توضیحات شما درباره اهمیت تمرکز بر رشد فردی و ترکیب آن با شناسایی استعدادها، به من نشان داد که چطور می‌توانم نقاط ضعفم را به نقاط قوت تبدیل کنم. این نوشته نه تنها برایم کاربردی بود، بلکه حس خوبی از امید و انگیزه را هم در من ایجاد کرد.

    پاسخ
  • شهناز گنجی
    5 آذر 1403 06:20

    همیشه فکر می‌کردم استعدادیابی کار پیچیده‌ای است که فقط متخصصان می‌توانند انجام دهند، اما این نوشته ثابت کرد که خودمان هم می‌توانیم با ابزارهای ساده به شناخت بهتری از توانایی‌هایمان برسیم.

    پاسخ
  • سینا غلامپور
    5 آذر 1403 06:20

    خواندن این نوشته‌ها باعث شد احساس کنم دقیقاً همان اطلاعاتی را که همیشه دنبالش بودم، پیدا کرده‌ام.

    پاسخ
  • نیلوفر بهاروند
    5 آذر 1403 06:20

    محتوای شما واقعاً فراتر از انتظارم بود. نکاتی که ارائه داده بودید، نه تنها مفید بودند، بلکه من را ترغیب کردند تا در مسیر رشد فردی بیشتر تلاش کنم.

    پاسخ
  • سپهر یوسفی
    5 آذر 1403 06:20

    اطلاعات ارائه‌شده در این محتوا بسیار ارزشمند بودند و برای من دیدگاه جدیدی ایجاد کردند.

    پاسخ
  • مهشید بشری
    5 آذر 1403 06:20

    این نوشته باعث شد بفهمم که شناخت خود چقدر می‌تواند در تمام جنبه‌های زندگی تأثیرگذار باشد.

    پاسخ
  • فرشید درویشی
    5 آذر 1403 06:20

    اطلاعات ارائه‌شده بسیار دقیق و حرفه‌ای بودند و برای من بسیار الهام‌بخش بودند.

    پاسخ
  • کیان زندی
    5 آذر 1403 06:20

    مطالب به گونه‌ای ارائه شده بودند که حتی پیچیده‌ترین مفاهیم به راحتی قابل درک بودند.

    پاسخ
  • یلدا فرزام
    5 آذر 1403 06:20

    یکی از بهترین بخش‌های این محتوا برای من، توضیحاتی بود که درباره تفاوت استعداد و مهارت داده شده بود. همیشه فکر می‌کردم اگر چیزی را ذاتاً بلد نباشم، نمی‌توانم در آن پیشرفت کنم. اما حالا فهمیدم که مهارت‌ها به مرور زمان و با تمرین به وجود می‌آیند و حتی می‌توانند نقش استعدادهای ذاتی را در زندگی پررنگ‌تر کنند. این موضوع باعث شد به بسیاری از توانایی‌هایی که قبلاً آن‌ها را نادیده گرفته بودم، دوباره فکر کنم و تلاش کنم تا آن‌ها را در مسیر درستی قرار دهم.

    پاسخ
  • سپنتا شکراللهی
    5 آذر 1403 06:20

    من این مطلب را با دقت خواندم و از هر بخش آن چیزهای جدیدی یاد گرفتم. نکاتی که ارائه داده بودید، به خوبی نشان می‌دهند که چطور می‌توانیم توانایی‌های خودمان را بهبود دهیم.

    پاسخ
  • الینا هادیان
    5 آذر 1403 06:20

    اطلاعات ارائه‌شده بسیار کاربردی و دقیق بودند و به من کمک کردند که بهتر مسیرم را پیدا کنم.

    پاسخ
  • یاسمن خدادادی
    5 آذر 1403 06:20

    خواندن این نوشته‌ها برای من بسیار الهام‌بخش بود و حس کردم حالا بهتر می‌توانم به اهدافم نزدیک شوم.

    پاسخ
  • کیان شمسایی
    5 آذر 1403 06:20

    مطالب ارائه‌شده به قدری جذاب بودند که توانستم با آن‌ها ارتباط خیلی خوبی برقرار کنم.

    پاسخ
  • شهاب میرزایی
    5 آذر 1403 06:20

    یکی از بهترین بخش‌های این نوشته، تأکید شما بر اهمیت تلاش مداوم در کنار استعدادهای ذاتی بود. همیشه فکر می‌کردم استعدادها چیزی هستند که یا داریم یا نداریم، اما حالا متوجه شدم که می‌توان با تمرین و پشتکار، حتی در زمینه‌هایی که استعداد چندانی نداریم، پیشرفت کرد. این دیدگاه باعث شد که به جای تسلیم شدن در برابر چالش‌ها، با انگیزه بیشتری به دنبال راه‌هایی برای پیشرفت باشم.

    پاسخ
  • حامد صبوری
    5 آذر 1403 06:20

    چیزی که در این نوشته برایم جالب بود، تأکید بر تلاش و یادگیری در کنار استعدادهای ذاتی بود. این نگاه واقعاً امیدبخش است.

    پاسخ
  • رویا زینلی
    5 آذر 1403 06:20

    خواندن این مطالب باعث شد تا احساس کنم می‌توانم بهترین نسخه خودم باشم.

    پاسخ
  • سپیده زندی
    5 آذر 1403 06:20

    این نوشته کمک بزرگی به من کرد تا بهتر بفهمم چرا تا به حال در برخی از زمینه‌ها موفق نبوده‌ام. یکی از بخش‌هایی که برای من بسیار تأثیرگذار بود، توضیحات شما در مورد تأثیر محیط و افرادی بود که با آن‌ها در ارتباط هستیم. این موضوع به من نشان داد که شاید لازم باشد برخی تغییرات اساسی در ارتباطاتم ایجاد کنم تا بتوانم به اهدافم نزدیک‌تر شوم. از همه مهم‌تر، حس مثبتی که این محتوا در من ایجاد کرد، باعث شد دوباره با انگیزه بیشتری به کارهایی که مدت‌ها کنار گذاشته بودم، فکر کنم.

    پاسخ
  • نیاز شایانی
    5 آذر 1403 06:20

    اطلاعاتی که ارائه داده بودید، نه تنها جدید بودند، بلکه به شکلی ارائه شده بودند که برایم بسیار الهام‌بخش بودند.

    پاسخ
  • آترین زاهدی
    5 آذر 1403 06:20

    من همیشه به دنبال روشی بودم که بتوانم بهتر توانایی‌های خودم را درک کنم. این محتوا دقیقاً همان چیزی بود که دنبالش بودم. از زحمات شما بسیار سپاسگزارم.

    پاسخ
  • مریم عابدینی
    5 آذر 1403 06:20

    واقعاً از اینکه این مطالب رو به اشتراک گذاشتید، قدردانی می‌کنم. دیدگاه جدیدی نسبت به شناخت توانایی‌های خودم پیدا کردم و حتی روش‌هایی برای کشف استعدادهای اطرافیانم یاد گرفتم. زبان روان و مثال‌های کاربردی این نوشته باعث شد حس کنم در یک کارگاه آموزشی واقعی شرکت کرده‌ام.

    پاسخ
  • رضوان فیروزی
    5 آذر 1403 06:20

    این محتوا نشان داد که چطور می‌توان حتی از محدودیت‌ها هم به نفع خود استفاده کرد.

    پاسخ
  • مونا دلنواز
    5 آذر 1403 06:20

    چیزی که از این محتوا آموختم این است که هرگز برای کشف توانایی‌های جدید دیر نیست.

    پاسخ
  • تارا خادمی
    5 آذر 1403 06:20

    مطالعه این نوشته به من نشان داد که موفقیت فقط به استعداد ذاتی محدود نمی‌شود. خیلی از اوقات، ما استعدادهایی داریم که به دلیل شرایط محیطی، تربیتی یا حتی ترس‌های درونی نادیده گرفته می‌شوند. اما توضیحات شما درباره چگونگی شناسایی این استعدادها و رشد آن‌ها، دیدگاه کاملاً جدیدی به من داد. مثال‌هایی که آورده بودید، بسیار ملموس و قابل درک بودند و باعث شدند راحت‌تر بتوانم این مفاهیم را به زندگی خودم تعمیم بدهم.

    پاسخ
  • یلدا نوذری‌فر
    5 آذر 1403 06:20

    یکی از نکاتی که این محتوا را برای من بسیار خاص کرد، توضیحات شما در مورد نقش تلاش مداوم و برنامه‌ریزی در کنار استعدادهای ذاتی بود. همیشه فکر می‌کردم اگر در کاری استعداد نداشته باشم، نمی‌توانم در آن موفق شوم، اما این نوشته به من نشان داد که هرکسی می‌تواند با تلاش و پشتکار به چیزهای بزرگی برسد. حالا با انگیزه بیشتری به دنبال تقویت توانایی‌هایم هستم و احساس می‌کنم ابزارهای لازم برای این کار را هم در اختیار دارم.

    پاسخ
  • شیدا نعمتی
    5 آذر 1403 06:20

    توضیحاتی که درباره تأثیر محیط و افرادی که با آن‌ها ارتباط داریم ارائه داده بودید، برای من بسیار آموزنده بود. همیشه فکر می‌کردم که موفقیت یا عدم موفقیت فقط به خودم بستگی دارد، اما حالا می‌دانم که عوامل بیرونی هم تأثیر زیادی در این موضوع دارند. این محتوا باعث شد که دوباره روابط و محیط اطرافم را بازبینی کنم و تغییراتی ایجاد کنم که بتوانند به پیشرفت من کمک کنند. از شما بابت این دیدگاه ارزشمند متشکرم.

    پاسخ
  • شبنم ابراهیمی
    5 آذر 1403 06:20

    با خواندن این مطالب، متوجه شدم که حتی چالش‌ها می‌توانند به رشد توانایی‌های ما کمک کنند.

    پاسخ
  • عاطفه میرزایی
    5 آذر 1403 06:20

    این محتوا به من یاد داد که چطور از اشتباهات گذشته‌ام برای پیشرفت در آینده استفاده کنم. همیشه فکر می‌کردم اشتباهات و شکست‌ها نشانه ضعف هستند، اما توضیحات شما در مورد این که چگونه می‌توانیم از هر تجربه‌ای برای رشد استفاده کنیم، نگاه جدیدی به من داد. یکی از نکاتی که بسیار به من کمک کرد، بخش‌هایی بود که درباره شناسایی فرصت‌ها و چگونگی استفاده از آن‌ها برای شکوفایی استعدادها صحبت کرده بودید. این موضوع باعث شد به موقعیت‌هایی که قبلاً نادیده گرفته بودم، دوباره فکر کنم.

    پاسخ
  • آترین دهقانی
    5 آذر 1403 06:21

    این نوشته باعث شد بفهمم که شناخت خود چقدر می‌تواند در تمام جنبه‌های زندگی تأثیرگذار باشد.

    پاسخ
  • ستاره سیروس‌نژاد
    5 آذر 1403 06:21

    توضیحات شما در این محتوا واقعاً جامع و کاربردی بود. شاید برای اولین بار توانستم مفهوم واقعی استعدادیابی را به شکلی ساده و در عین حال دقیق بفهمم.

    پاسخ
  • نیاز پناهی
    5 آذر 1403 06:21

    رویکرد شما برای توضیح این موضوع واقعاً تحسین‌برانگیز بود. از این که همه‌چیز را با مثال‌های ملموس و قابل‌درک توضیح دادید، خیلی راضی هستم.

    پاسخ
  • آرام آزادی
    5 آذر 1403 06:21

    همیشه فکر می‌کردم استعدادیابی موضوع پیچیده‌ای است که نیاز به ابزارهای خاص دارد، اما این مطلب نشان داد که چطور می‌توان به ساده‌ترین روش‌ها توانایی‌های خود یا دیگران را کشف کرد. تشکر ویژه بابت توضیحات کامل و همراه با جزئیات.

    پاسخ
  • الهه فاضلی
    5 آذر 1403 06:21

    بیان ساده و شفاف شما یکی از نقاط قوت اصلی این محتوا بود که آن را برایم بسیار جذاب کرد.

    پاسخ
  • آریا طالبی
    5 آذر 1403 06:21

    مطالعه این متن باعث شد دیدگاه من نسبت به توانایی‌هایم کاملاً تغییر کند. حالا می‌توانم نقاط قوت و ضعفم را بهتر شناسایی کنم و برای رشد فردی برنامه‌ریزی داشته باشم.

    پاسخ
  • پروا امیدواری
    5 آذر 1403 06:21

    اطلاعات ارائه‌شده بسیار ارزشمند بودند و به من کمک کردند که بهتر بتوانم توانایی‌هایم را کشف کنم.

    پاسخ
  • مازیار مهری
    5 آذر 1403 06:21

    یکی از نکاتی که این نوشته را برای من بسیار جذاب کرد، توضیحاتی بود که درباره چگونگی شناسایی فرصت‌ها و استفاده از آن‌ها در زندگی ارائه شده بود. همیشه فکر می‌کردم فرصت‌ها باید به‌صورت آماده به سراغ ما بیایند، اما حالا می‌دانم که باید خودم برای ایجاد فرصت‌ها اقدام کنم. این محتوا به من انگیزه داد که دوباره روی برنامه‌ها و هدف‌هایم فکر کنم و به دنبال راه‌های خلاقانه برای رسیدن به آن‌ها باشم.

    پاسخ
  • سامی روزی‌طلب
    5 آذر 1403 06:21

    این محتوا نه تنها اطلاعات جدیدی ارائه داد، بلکه باعث شد نگاه متفاوت‌تری به زندگی داشته باشم.

    پاسخ
  • فرشید حائری
    5 آذر 1403 06:21

    این نوشته به من انگیزه داد تا روی توانایی‌هایی که تا به حال به آن‌ها اهمیت نمی‌دادم، تمرکز کنم.

    پاسخ
  • آریا بهمنی
    5 آذر 1403 06:21

    محتوا به‌قدری جذاب بود که تا انتها نمی‌توانستم آن را رها کنم. نکاتی که درباره شناخت استعدادهای پنهان گفته بودید، واقعاً ارزشمند بودند.

    پاسخ
  • رضوان شهباز
    5 آذر 1403 06:21

    نکاتی که درباره تأثیر محیط بر استعدادها بیان کرده بودید، برای من بسیار آموزنده و جذاب بودند.

    پاسخ
  • آناهیتا شکری
    5 آذر 1403 06:21

    خواندن این نوشته‌ها باعث شد اعتماد بیشتری به توانایی‌هایم پیدا کنم و برای آینده بهتر برنامه‌ریزی کنم.

    پاسخ
  • سامی آریایی
    5 آذر 1403 06:21

    همیشه به دنبال چنین محتوایی بودم که بتواند هم علمی و هم قابل اجرا باشد.

    پاسخ
  • علیرضا شایگان
    5 آذر 1403 06:21

    نکاتی که در این متن خواندم، واقعاً مفید و کاربردی بودند. به‌ویژه بخش‌هایی که به راهکارهای عملی برای شناخت بهتر خود اشاره کرده بودید، توانستند کمک بزرگی به من کنند. سبک ارائه اطلاعات به‌قدری جذاب بود که تمام توجه من را به خود جلب کرد.

    پاسخ
  • احسان رضوانی
    5 آذر 1403 06:21

    این محتوا نه تنها اطلاعات مفیدی ارائه داد، بلکه به نوعی مرا به چالش کشید که به خودم و توانایی‌هایم دوباره فکر کنم. همیشه به دنبال راه‌هایی بودم که بتوانم مسیر شغلی و زندگی‌ام را بهتر مدیریت کنم، اما اطلاعاتی که پیدا می‌کردم، معمولاً کلیشه‌ای و غیرعملی بودند. در این نوشته همه‌چیز به زبانی ساده اما عمیق بیان شده بود و مهم‌تر از همه، پیشنهادهایی که ارائه داده بودید، دقیقاً متناسب با نیازهای واقعی من بودند. این محتوا برای من فراتر از یک نوشته معمولی بود و تأثیر زیادی در دیدگاهم گذاشت.

    پاسخ
  • شقایق دلیر
    5 آذر 1403 06:21

    از زمانی که این نوشته را خواندم، تصمیم گرفتم بیشتر روی نقاط قوت خودم تمرکز کنم. توضیحات شما مثل یک راهنما برای من عمل کرد.

    پاسخ
  • فرزانه کارگر
    5 آذر 1403 06:21

    این نوشته به من انگیزه داد تا روی توانایی‌هایی که تا به حال به آن‌ها اهمیت نمی‌دادم، تمرکز کنم.

    پاسخ
  • نرگس حاجی‌زاده
    5 آذر 1403 06:21

    اطلاعات ارائه‌شده به قدری جامع بودند که توانستم پاسخ بسیاری از سوالاتم را پیدا کنم.

    پاسخ
  • ساناز شیبانی
    5 آذر 1403 06:21

    اطلاعات ارائه‌شده بسیار ارزشمند بودند و به من کمک کردند که بهتر بتوانم توانایی‌هایم را کشف کنم.

    پاسخ
  • هلیا رئوفی
    5 آذر 1403 06:21

    این مطلب به من کمک کرد تا با دیدی متفاوت به گذشته و انتخاب‌هایم نگاه کنم. حالا متوجه شده‌ام که چقدر در تصمیم‌گیری‌هایم به شناخت بهتر از خودم نیاز داشتم. کار شما واقعاً ارزشمند است.

    پاسخ
  • نیلوفر عراقی
    5 آذر 1403 06:22

    این محتوا به من کمک کرد تا نگاه عمیق‌تری به توانایی‌های خودم و دیگران داشته باشم.

    پاسخ
  • کیانا بخشی
    5 آذر 1403 06:22

    اطلاعات ارائه‌شده بسیار ارزشمند بودند و به من کمک کردند که بهتر بتوانم توانایی‌هایم را کشف کنم.

    پاسخ
  • مهتاب سالمی
    5 آذر 1403 06:22

    این نوشته به من کمک کرد تا نگاه جدیدتری به مسیر شغلی و تحصیلی‌ام داشته باشم. همیشه فکر می‌کردم که مسیر موفقیت یک مسیر خطی و مشخص است، اما حالا می‌دانم که این مسیر می‌تواند برای هر فردی متفاوت باشد و مهم این است که بتوانیم از فرصت‌هایی که داریم، به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم. این محتوا برای من بسیار آموزنده و الهام‌بخش بود و مطمئناً بارها به آن رجوع خواهم کرد.

    پاسخ
  • سایه شایگان
    5 آذر 1403 06:22

    خواندن این مطالب باعث شد تا بهتر بفهمم چطور می‌توانم در مسیر شغلی‌ام موفق‌تر عمل کنم.

    پاسخ
  • مونا عراقی
    5 آذر 1403 06:22

    مطالبی که ارائه شده بود، دقیقاً همان چیزی بود که دنبالش بودم تا بتوانم بهتر خودم را بشناسم.

    پاسخ
  • علیرضا نوربخش
    5 آذر 1403 06:22

    همیشه فکر می‌کردم شناسایی استعدادها کار پیچیده‌ای است، اما حالا می‌دانم که چقدر ساده می‌تواند باشد.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up